+ 359 2 857 0119

понеделник-петък 9:00-16:30ч

Блог

Блог

Добре дошли в блога на ЧОУ „Света София“!
Това е място, в което споделяме полезна информация и мнения с любознателните.
Приятно четене!

„Целете се много нависоко“ – интервю с Николай Митев, студент в Йейл и бивш ученик на ЧОУ „Света София“

Николай Митев: „Инвестицията на време, като всяка друга, е рискова. Когато обаче човек познава себе си, тази инвестиция винаги ще бъде успешна. Познавайте себе си!“

Онлайн обучение в първи клас

Освен че децата се сблъскват с всички изброени предизвикателства, те се срещат и с широко обсъжданото онлайн обучение. Да си първокласник през 2020 година, не е проста работа.

Кало Змея в битка за доброто

Освен учител по изобразително изкуство, нашият колега Милен Хальов е и автор на нашумелия роман “Кало змея”. Във втория том на предвижданата трилогия ще видим един по-пораснал и по-могъщ Кало. Супергероите невинаги са възрастни хора в ярки костюми.

На каква възраст децата са готови за училище?

Има много дебати относно възрастта, на която децата трябва да започнат „официалното“ си образование. Има ли правилен отговор?

Как се учи, когато мотивацията липсва

На всеки се случва понякога да изгуби мотивация. Важно е човек да знае как да си я върне, за да продължи започнатото.

Какво представлява Kangaroo Global Linguistics

KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS (KGL) е най-голямото училищно състезание по английски език в света.

Най-добрият център за обучение по английски – какво означава това

ЧОУ „Света София“ разбира смисъла на доброто образование и необходимостта от владеене на чужди езици в днешния свят без граници.

Предимства на присъствената форма на обучение

Дали присъствена форма на обучение е по-добра от дистанционна? Прочетете кои са предимствата на обучение в истинска класна стая.

Каква е причината умът да „блокира“ по време на изпит?

Докато трае подготовката за изпит, цялата информация изглежда последователна и проста. Но след началото му всичко научено изчезва.

Пукльовците – образователна платформа

„Пукльовците“ е образователна платформа, развиваща меките умения (soft skills), докато децата упражняват наученото в училище.

Развитието на деца в предучилищна възраст

В периода на предучилищната възраст децата се развиват с изключително бързи темпове. Ето защо дори няколко месеца разлика оказват осезаема промяна във фината моторика, в умението за учене и емоционалното поведение.

Знаете ли, че с игри се учи по-лесно

Образователните игри не само задоволяват потребността от учене, но и го правят чрез социално взаимодействие и емоционално въздействие, доставяне на удоволствие и забавление, мотивиране и стимулиране към творчество.

Блог

Защо го правим ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.


Свържете се с нас