+ 359 2 857 0119

понеделник-петък 9:00-16:30ч

ПРАЗНИК СКЪП НА СВОБОДАТА

За отбелязването на 3 март малките ученици в нашето училище, вдъхновявани всеотдайно от своите учители, се подготвяха повече от месец. В уречения час ентусиазмът им превърна краткия спектакъл във впечатляваща творческа магия. Със слово и песен те прославиха героите от революционната борба за освобождение, поднесоха неръкотворен венец пред олтара на Родината и свидетелстваха неповторимо, че „този ден е символ на достойнството и признателността“. Всеки участник рецитираше и пееше с усещането за важна мисия. Природата подкрепи усилието на малките актьори – небето ги дари със слънце, а вятърът щедро повяваше, за да зашуми гората на трибагрениците им. Общото рецитиране на „Аз съм българче“ бе мощна кулминация на възпоменателното тържество, а дружното изпълнение на националния химн – неподправен завършек.

Под вещото ръководство на госпожа Ралица Тасева и Красимира Йончева  участниците в празника на големите също възпяха запомнящо се Отечеството и героите му.  Поезия и музика се преплетоха, за да сътворят вдъхновен поклон. Чрез кратките очерци на шестокласници оживяха образите на предприемачите братя Прошек и на авиатора Асен Йорданов, за да напомнят, че историята е населена с хора и цяла плеяда светли личности са носели с достойнство името българи. Дори и когато за тях България е била втора родина. И тук общото изпълнение на националния химн постави тържествен и естествен завършек на честването. Пяха и ученици, и учители.

Сподели:

Защо го правим ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.


Свържете се с нас