+ 359 2 857 0119

понеделник-петък 9:00-16:30ч

Науката е слънце

За пореден път през тази учебна година нашите ученици доказаха правотата на тези слова от химна на Светите братя. Участието им в олимпиадите по общообразователните предмети донесе удовлетворение за тях и радост за преподавателите, които съпреживяваха вълнението им. Оказа се, че не са необходими допълнителни занимания или частни уроци, за да се постигне достоен резултат в олимпийската надпревара.

Мартина Тодорова от VІІ клас направи заявка за млад следовник на Мария Кюри и Алберт Айнщайн, като във втория и последен кръг на състезанието по химия извоюва 78 от 100 възможни точки, а в надпреварата по физика, отново на втори кръг,  постигна 19 от 30 възможни точки.

Петя Стаменова  от I клас набра 37,50  точки (51,65% от максималния брой точки за страната) и ще е наша надежда в постигане на висок професионализъм сред положилите Хипократовата клетва.

Младите последователи на Страбон Ния Георгиева и Владислав Скрински  от V клас  са съответно с дванайсети и осми резултат във втория и последен кръг на олимпиадата по география в София, постигайки 164 и 171 точки (от 200 възможни). Шестокласниците  Александър Хачатуров и Иван Близнаков спечелиха 106 и 161, 50 точки (23-и  резултат в София). А въпреки заетостта си с изпити за кандидатстване, Маргарита Колева от VІІ клас се пребори за 137 точки.

Очаровани от магията на Клио,  петокласниците, млади колеги на Тукидид,  също защитиха честта на училището. Във втория и последен за тяхната възраст кръг на олимпиадата по история, при изискуеми за отлично представяне 60 точки (от максимални 80), постигнаха: Борис Анастасов – 67,50 точки; Никола Мазноков и Лазар Стумбов – 63,50 точки; Марио Беров – 51,50 точки.

Безспорен победител в състезанието „Стани богат по дух“ през тази учебна година е Божидар Маринов от VІ клас.  Той участва във всички олимпиади и се представи на високо ниво. Като млад астроном завоюва  47,50 от 60 възможни точки. Като млад географ – 141 от 200 възможни точки.  Като млад Индиана Джоунс  – 51 от 80 възможни точки, след като само часове преди състезанието се приземи със златен медал от математическата надпревара в Тайланд.

Браво, млади таланти! Дерзайте и занапред! Науката е Слънце!

Сподели:

Защо го правим ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.


Свържете се с нас