+ 359 2 857 0119

понеделник-петък 9:00-16:30ч

Любословие

За девети пореден път наши ученици, окрилени от любовта си към родното слово, участваха в състезанието по български език и литература „Любословие”. Те се състезаваха със свои връстници от всички краища на България и показаха знанията си по български език, преодолявайки препятствията на сложни езикови и литературни задачи. Голямо предизвикателство за обичащите родния език бяха творческите упражнения, в които всеки имаше възможност да представи полета на своето въображение, оригиналността на идеите си и да покаже езиковата си култура  чрез създаване на текст.

Ентусиазмът и вдъхновението на участниците от ЧОУ „Света София” и тази година бяха възнаградени.

Сред най-малките нашите първокласници Александра Дренска и Ева Ценова са с отлични постижения, а 28 деца са постигнали резултати, които им дават право на участие във втория кръг през февруари 2020 година.

Гордост за нас са и успехите на второкласниците, класирани с максимален брой точки:Сияна Лазарова, София Стегарева, Калина Йонкова. Тридесет и осем са малките познавачи на езика, които ще се състезават на втория кръг.

Поздравления за Дара Думанова и Тео Станков от трети клас, които са  с най-високи постижения сред съучениците си. Още 14 третокласници са класирани за следващия кръг от състезанието.

Мина Филипова от четвърти клас  е сред децата с най-високи резултати  в своята възрастова група.

Респектиращи са успехите на петокласничките Нина Ванева, Адриана Величкова и Мария Недкова, които са на първите места в страната. Заедно с още 23 свои съученици те ще се представят на следващия етап от „Любословие”

Александър Чергов от шести клас е сред националните първенци, а всички шестокласници, участвали в състезанието, са класирани за следващия кръг.

Седмокласникът Мартин Щерев е с най-добри постижения сред нашите ученици, които ще продължат да се състезават във втория кръг през 2020 година.

Поздравления за нашите първенци и за техните учители , пожелаваме им още по-високи резултати и сме уверени в техните бъдещи победи!

Сподели:

Защо го правим ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.


Свържете се с нас