+ 359 2 857 0119

понеделник-петък 9:00-16:30ч

Когато обичаш родното слово

За поредна година  нашите ученици се представиха блестящо на финалния кръг на   националното състезание по български език и литература, организирано от Сдружението на учителите филолози „Любословие”.  Завоювахме  8 първи, 8 втори и 4 трети места.

Четири деца от първи клас се класираха на I място с максимален брой точки – Александър Рангелов, Дара Думанова, Емма Дренчева и Рая Ночева. А Сабина Събева изостана с една точка от тях и зае II място.

Нашите второкласници превзеха четири от общо шестте за цяла България първи места – Виктория Маргаритова, Мина Недева, Радослав Стефанов,Таня Нихризова. На второ място отново само с точка след тях останаха Александра Тошева, Вержиния Стоянова и Симеон Вълчев.

С резултат 57 точки Александра Александрова, Даниел Гетов и Мария Недкова от трети клас останаха на половин точка от  третото място. Само осем деца са с по-висок резултат от тях.

Ивайло Добрев, Мари-Никол Николаева, Цвета Димитрова от четвърти клас заеха второ място, като допуснаха пред себе си само едно дете. С една точка след тях на почетното трето място е Елица Калдерон.

Трима шестокласници се наредиха на трето място – Адриана Овчарова, Анна Кошничарова, Симона Берова. Само пет деца от цяла България са се класирали преди тях.  Дарина Бекирова от седми клас  също постигна завиден успех. С 51 точки тя зае II място във възрастовата си група, като преди нея има класирано само едно дете. С резултат 49 т. същата група Гергана Димитрова е на точка от третото място. Тя е допуснала пред себе си 9 деца .

Постиженията на нашите ученици красноречиво свидетелстват за добрата им подготовка по български език и литература. Тези резултати са ярко доказателство, че всички усилия се възнаграждават!

Скъпи ученици, гордеем се с вас и ви желаем успехи във всички ваши бъдещи начинания!

Сподели:

Защо го правим ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.


Свържете се с нас