+ 359 2 857 0119

понеделник-петък 9:00-16:30ч

Вдъхновяващият резултат на Камен Топалов!

WIMO 2019

Първи кръг HKIMO

С гордост споделяме за успехите на нашите възпитаници на Интернационалната математическа олимпиада в Хонгконг – HKIMO. Първи кръг се проведе виртуално по време на дистанционното обучение и децата се представиха много добре!

От най-малките ни възпитаници Юлияна Димитрова ( 1a клас) и Калоян Толев (1б клас) са наградени със сребърни медали.

Александър Георгиев (2а клас) е получил бронз.

В групата на по-големите Камен Топалов (3б) и Мартин Матов(3в) са извоювали злато на първия кръг на състезанието, а Александра Пенчева (3б) е спечелила сребърен.

Втори кръг HKIMO

Всички участници, наградени с медал, се класират за втори кръг на олимпиадата. Задачите са повече от тези на първи кръг, но проверяват знанията в същите пет области – логическо мислене, аритметика (алгебра), теория на числата, геометрия и комбинаторика. Камен Топалов се явява и отново печели златен медал! Той сподели, че решава много задачи и с удоволствие се подготвя за съревнования в тази област. Във възрастовата му група има само още едно дете от България, показало такива знания и наградено като нашия възпитаник.

Следващ етап

Това постижение класира участниците за още едно състезание – WIMO, Световна интернационална математическа олимпиада, която ще се проведе на 2-3.01.2021 година в интернет пространството.

Камен ще участва за втори път в нея – миналата година също е представял България. Посетил е Токио и ни разкри част от впечатленията си. Освен, че мерят знания, децата имат възможност да се срещнат с победители от предходни години, треньори на отбори, явяващи се всяка година, организатори и други. Атмосферата е вдъхновяваща. Това световно събитие позволява на посетителите си да опознаят други култури, докато учат с тях, и да създадат приятелства с хора, проявяващи същия интерес към математиката.

Семейството на Камен сподели, че през 2019г. са срещнали много нови хора и са се сближили с една част от тях. Преживяването е обогатяващо не само от образователна гледна точка, а и от културна. Основателят на WIMO, Анди Лам, приветства всички хора, обичащи тази наука. Неговото желание е, чрез Световната интернационална математическа олимпиада, да създаде глобална общност, в която да комуникират любителите на тази наука.

Пожелаваме успех на Камен!!!

Защо го правим ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.


Свържете се с нас