+ 359 2 857 0119

понеделник-петък 9:00-16:30ч

Гостува ни писателката Неда Антонова

На 16 февруари 2018 г. в ЧОУ „Света София“ гостуваха писателката Неда Антонова и поетът Румен Леонидов. Повод за срещата бяха романите на Неда Антонова „Неговата любима“ и „Любовта и смъртта на Първия след Бога“ посветени на Христо Ботев и Васил Левски.
Петокласниците и шестокласниците посрещнаха с много вълнение своите гости, защото за този миг се подготвяха от дълго време. В началото децата заедно изпълниха стихотворението „Обесването на Васил Левски“, а след това в продължение на два часа задаваха своите въпроси, свързани с двата романа и личностите на двамата най-велики българи. Учениците с интерес слушаха отговорите на двамата гости, а някои прочетоха свои отзиви за романите.
В края на срещата всички деца получиха автографи от Неда Антонова.

Отзив за книгата „Любовта и смъртта на Първия след Бога“
Уважаема Неда Антонова,
„Първия след Бога“ е първата историческа книга, която прочетох. Книгата е изключително интересна и увлекателна! Научих много за Васил Левски – неговата личност и сила на характера, за неговата цел и мисия. Вашата книга ме накара да се замисля за времето, в което е живял Дякона, и да прочета и други книги по тази тема. Няколко неща отличават някои книги от Вашата. На първо място името на книгата „Първия след Бога“ поставя Левски на много високо ниво, от което никой не може да го свали. Благодаря Ви, че доказахте, че Левски не е убиец! За мен това е важно, защото го приемам като герой. Благодаря Ви, че написахте „Първия след Бога“ и събудихте любопитството ми за Левски и една нова мечта: да напиша книга за Васил Левски“.
Марио от 5б клас

Сподели:

Защо го правим ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.


Свържете се с нас