+ 359 2 857 0119

понеделник-петък 9:00-16:30ч

Екскурзия по следите на българската история

На 21 и 22 май третокласниците посетиха известни места, свързани с българската история и география. Те видяха родните места на Иван Вазов и Васил Левски, разгледаха прочутата Казанлъшка гробница, която е част от световното културно наследство. Много вълнуваща беше разходката из полето с току-що цъфнали маслодайни рози. Децата с радост вдишаха уханния въздух и си откъснаха по един розов цвят за спомен. Най-интересна беше разходката из архитектурно-етнографския комплекс „Етъра“. Децата разгледаха с любопитство малките работилници и си купиха сувенири от дюкянчетата във възрожденското градче.
Дни преди празника на славянската писменост и на българската просвета и култура третокласниците посетиха и Музея на образованието в Габрово. Те с трепет седнаха на дървените скамейки във възрожденското училище и научиха за методите на обучение (и наказание smiley) преди Освобождението.
За финал на своята двудневна обиколка децата се изкачиха по величавия хълм Царевец. Под парещите лъчи на майското слънце те се разходиха из останките на царския дворец, крепостните стени и страховитата Балдуинова кула.
Вечерта се прибраха в София изморени от пътуването, но пълни с ярки впечатления от своята красива родина и взели с шестица изпита по един от най-важните предмети в нашето училище – този по родолюбие.
Сподели:

Защо го правим ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.


Свържете се с нас