+ 359 2 857 0119
понеделник-петък 9:00-16:30ч

Четирима ученици от ЧОУ “Света София” грабнаха медали от есенното издание на Откритото първенство на София по информатика

Един златен, един сребърен и два бронзови медали спечелиха учениците от ЧОУ “Света София” в престижното открито първенство на София по информатика. Есенното издание на SOFIA OPEN  се проведе online на 15 ноември 2021 г, като виртуален домакин беше Софийската математическа гимназия.

Турнирът се организиран от РУО София-град, СМГ и SAP Labs Bulgaria. Форматът на състезанието е като този на националните турнири по информатика, а конкуренцията в него е изключително сериозна. Въпреки това нашите ученици се представиха блестящо:

  • Боян Бояджиев  от 5 клас спечели златен медал с 260 точки
  • Мина Недева от 6 клас беше отличена със сребърен медал с 190 точки
  • Мартин Златарев също от 5 клас взе бронзово отличие с 130 точки
  • Мария Недкова от 7 клас се окичи с бронз с 211 точки

Горди сме, че още една наша ученичка от трети клас - Елизабет Грант се представи повече от добре, като се впусна в съревнование с  по-големи деца от 5 клас.

Състезателната част на турнира се състои в създаване на компютърни програми за решаване на задачи с алгоритмичен характер. Темите се подготвят от комисия след подбор от предварително предложени оригинални авторски задачи. Те са изготвени на база на учебно съдържание, предвидено за провеждане на Националната олимпиада по информатика и националните турнири по информатика.

С постигнатите резултати учениците ни за пореден път доказаха, че училището ни се представя отлично на елитните турнири по информатика. Освен заслуженото признание медалистите ни ще получат и награди от SAP Labs България.

ЗАЩО ГО ПРАВИМ ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Телефон
00359 2 8570119
9:00 - 16:30ч, Понеделник-Петък
Политика За Защита На Лични Данни
Лични Данни
Copyright © 2023 - Ч.О.У. Света София - Всички права запазени
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram