+ 359 2 857 0119

понеделник-петък 9:00-16:30ч

Четвъртокласници с трогателен жест към медици и пациенти в Александровска болница

Медиците и пациентите от COVID-отделението на Александровска болница получиха топъл обяд и ръчно изработени картички от учениците от 4в клас на ЧОУ „Света София“. С трогателния си жест децата искат да им благодарят за усилията, грижите и всеотадайността в борбата с пандемията.

Идеята за благотворителната инициатива дойде от 10-годишният Борис, който мечтае да лекува болните, когато порасне. Четвъртокласникът искал да се включи като доброволец в COVID-отделението на Александровска болница, но тъй като е много малък, намерил друг жест, с които да помогне на лекарите и пациентите.

Срещнал разбиране и сред своите съученици, които с много желание, любов и ентусиазъм изработиха картички и картини, и ги подариха на медиците.

Ние в ЧОУ „Света София“ насърчаваме подобни инициативи, за нас няма нищо по-хубаво от това да видим, че учениците ни искрено се вълнуват от проблемите, с които се бори обществото ни!

За първи път децата от ЧОУ “Света София” подпомагат това лечебно заведение. Учениците от училището ни всяка година подпомагат болни деца и деца в социални домове.

Сподели:

Защо го правим ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.


Свържете се с нас