+ 359 2 857 0119
понеделник-петък 9:00-16:30ч

Отличен резултат на Мартин Матов

Нашият ученик Мартин Матов от трети клас спечели златен медал на международната математическа олимпиада SEAMO. Това отличие се връчва на първите 8% от децата в различните възрастови групи. Медалистите се класират за участие в SEAMO X.

Мартин за пореден път се представя отлично. Сподели, че задачите са били трудни. Поради тази причина се радва още повече на резултата си, който е най-висок във възрастовата група. Ученикът ни разказа също, че провеждането на състезанието вкъщи наподобява присъствените по едно – в началото винаги се притесняваш.

Какво е SEAMO?

Southeast Asian Mathematical Olympiad (Югоизточна азиатска математическа олимпиада) е едно ново състезание, започнало през 2016 година в осем страни от югоизточна Азия. Изпитната тема се състои от 25 задачи, написани на английски език за всички участници от 3-ти до 12-ти клас. Въпросите са два типа, с нарастваща трудност - с отговор, който се избира между пет възможни, и с отворен отговор, който се записва кратко. Тази година повече от 25 000 деца от 21 страни са премерили знанията си по математика. Задачите са разпределени в шест групи – по два класа във всяка, но класациите са отделни за всеки випуск.

Какво е SEAMO X?

Това е втори кръг на олимпиадата по математика. Състои се от две категории – състезателна и несъзтезателна. Наградените с медал в първи кръг се класират за състезателната категория и се състезават за медали. Останалите участници могат да се включат в другата, като могат да получат награда за участие.

SEAMO X ще се проведе в онлайн формат за учениците от 3-12-ти клас на 16 януари, 2021 година – пожелаваме успех на Мартин!

ЗАЩО ГО ПРАВИМ ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Телефон
00359 2 8570119
9:00 - 16:30ч, Понеделник-Петък
Политика За Защита На Лични Данни
Лични Данни
Copyright © 2022 - Ч.О.У. Света София - Всички права запазени
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram