+ 359 2 857 0119
понеделник-петък 9:00-16:30ч

Невероятно представяне на есенното състезание по програмиране!

Есенното издание на SOFIA OPEN – откритото първенство на София по информатика (програмиране) за ученици, се проведе на 7 ноември 2020 г. в Софийската математическа гимназия.

Турнирът е организиран от РУО София-град, СМГ и SAP Labs Bulgaria. Форматът на състезанието е като този на националните турнири по информатика.

Учениците са разпределени в 5 възрастови групи: Е - 4-5клас, D - 6клас, С - 7-8клас, В - 9-10клас, А - 11-12клас.

Обикновено задачите са три във всяка възрастова група, проверяват се автоматично, като във всички без най-младшата група освен правилен алгоритъм се гони и бързодействие. Във всички групи състезателното време е по 4 часа. Официално състезанието определя отбора на София-град за Националния есенен турнир по информатика, чийто домакин е гр. Шумен.

От ЧОУ "Света София" почти всички участници попаднаха в отбора на София за Националния есенен турнир по програмиране. Като Мина Недева (5 кл.) и Александър Александров (5 кл.) са със съответно златен и бронзов медал! Мария Недкова (6 кл.) също е със златен медал в своята D група!

На 21 ноември се проведе и Националният кръг на есенния турнир по информатика в София. На него Мина зае невероятното 1-во място, а Александър и Мими са с грамоти!

Гордеем се, че нашите ученици и учители продължават неуморно да следват и постигат своите цели и показват, че нищо не е в състояние да ги спре.

ЗАЩО ГО ПРАВИМ ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Телефон
00359 2 8570119
9:00 - 16:30ч, Понеделник-Петък
Политика За Защита На Лични Данни
Лични Данни
Copyright © 2022 - Ч.О.У. Света София - Всички права запазени
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram