+ 359 2 857 0119

понеделник-петък 9:00-16:30ч

Спортни успехи

Спортни успехи

През първия учебен срок нашите ученици доказаха ,че  освен отлични ученици са и отлични спортисти.  Докато залягаха над учебниците, спортуваха активно и успехите не закъсняха. В различните надпревари нашите състезатели положиха максимални усилия, воля и мотивация , дадоха най- доброто от себе си , показаха бързина и сръчност, демонстрираха  добра игра , висок спортен дух, борбеност  и fair play!

На районното  първенство на община „Витоша“ по тенис на маса  от „Ученически игри 2019 / 2020 г. в конкуренцията  на  5 ОУ; 50 ОУ; 26 СУ и 52 СУ нашите отбори – момичета и момчета  5 – 7 клас ,спечелиха първите места.

На XIV ученически турнир по бадминтон „Златното перце“, в който участваха 300 момчета и момичета от София от 1. до 7. клас, нашите бадминтонисти , водени от преподавателя по спорт Александър Паунов, се представиха отлично, като спечелиха два сребърни и два бронзови медала. В групата   1.–2. клас  Мартин Пенев игра финал и спечели сребърен медал, а Павел Илиев и Марио Николов от 2. клас грабнаха бронзовите медали.
В групата 5.-7. клас се представихме с четири момичета – Елица Матеева, Дара Кондова, Лора Маркова и Цвета Димитрова от 6. клас, като всички достигнаха до четвъртфиналите с по две победи.
Нашият представител в групата до 7. клас Борис Анастасов спечели всичките си срещи и игра финал, където отстъпи и така завоюва сребърния медал.
В началото на месец декември се проведе Регионалното първенство по волейбол за момичета и момчета 5-7 клас. Момичетата спечелиха първо място и право на участие в следващия етап от Ученическите игри 19/20.
При момчетата турнирът  беше по-оспорван, но нашите състезатели успяха да спечелят третото място.

На  регионалното първенство по баскетбол, в едно изключително оспорвано състезание, нашето училище  победи по категоричен начин отборите в своята група, спечели и полуфиналния мач и за поредна година се класира за големия финал.
Въпреки добрата си и всеотдайна игра на терена, момчетата не успяха да спечелят последния си мач и така заеха призовото второ място в регионалното първенство.
С успех се завърна от общинското първенство и отборът по шахмат в състав: Даниел Крумов, Дарин Наймушин, Никола Пенев и Боян Димчев от 5г клас, заедно с Людмил Брешков и Константина Страхинова от седми клас. Нашите шахматисти  завоюваха второ място на Oбщинското първенство по шахмат.

На десетия юбилеен турнир по плуване за купа „София“, провел се на 4.12.2019 г., състезателите от ЧОУ „Света София“ се представиха отлично. За последните 10 години това е най-добрият постигнат резултат
Отборът на момчетата се класира на първо място и те бяха наградени с купа „Щафета–микс“. Две от момчетата и две от момичетата се класираха на второ място със сребърни медали:
Никола Мазноков – 7 в клас
Христофор Иванов – 6 г клас
Елена Стефова – 6 а клас
Лора Рангелова – 6 г клас
Въпреки голямата конкуренция в индивидуалните дисциплини, Никола Мазноков спечели 2 сребърни медала на 50 м. гръб и 50 м. свободен стил.
Елена Стефова получи грамота за 6-то място на 50 м. бруст.
Ръководителят на отбора госпожа Юлияна Табакова бе наградена с медал за най–добър треньор – селекционер.
Поздравяваме нашите  баскетболисти, тенисисти, волейболисти, плувци, бадминтонисти и шахматисти, както и техните учители  за постигнатото и им пожелаваме още по- големи успехи.

Сподели:

Защо го правим ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.


Свържете се с нас