+ 359 2 857 0119

понеделник-петък 9:00-16:30ч

Две първи отборни места на математически турнир

Изключителен успех на математиците ни

На провелия се XX Национален математически турнир „Акад. Кирил Попов“ в гр. Шумен, нашите възпитаници за пореден път ни накараха да се гордеем с тях.

Това състезание е едно от най-престижните математически състезания. И тази година участниците бяха многобройни – деца изявени с математическите си заложби от математически гимназии и математически школи. ЧОУ „Света София“ е единственото училище, което не е математическо и печели призови отборни места. В турнира участвахме с деца от II-ри до VII-ми клас.

Състезанието протича на два етапа – индивидуално и отборно. В отборното класиране нашите ученици завоюваха две първи и две пети места. Едното първо място е за отбора на третокласниците в състав: Божидар Маринов, Даниел Дренчев, Мартин Божилов и Момчил Колев.

Изключително сме радостни от първото място на отбора на седмокласниците ни. Единственият отбор от нематематическо училище се пребори с конкуренцията на още 15 отбора от математически гимназии. При това нашият отбор е с 5 точки преднина пред отбора на СМГ.

Браво на Моника Иванова, Николай Митев, София Матеева и Яна Муратева!

В индивидуалното състезание учениците спечелиха:

Божидар Маринов   III клас – II място,

Даниел Дренчев    III клас – II място,

Никола Контев       IV клас – II място,

Радослав Славов  IV клас – IV място,

София Матеева     VII клас – V място,

Марио Йосифов     IV клас – VI място,

Моника Иванова    VII клас – VIII място,

Цвета Радославова  VI клас – VIII място.

Благодарим за старанието и усилията на всички участници. Пожелаваме им късмет и успехи в предстоящите математически предизвикателства!

Сподели:

Защо го правим ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.


Свържете се с нас