+ 359 2 857 0119
понеделник-петък 9:00-16:30ч

С любов за българския език

За поредна година учениците от ЧОУ „Света София“ се представиха блестящо на националното състезание по български език и литература, организирано от Сдружението на учителите филолози „Любословие“.

Обичащите родното слово наши възпитаници показаха знания и творчески умения в оспорвано сървенование с ученици от цялата страна. Прекрасните постижения на децата ни за пореден път ги нареждат на челни позиции в националното класиране!

Сред най-малките ни ученици от първи клас поздравления заслужават Юлиян Ганков – първо място и Златен медал с максимален брой точки, както и Калина Владимирова, Калина Енева и Лора Михайлова, които са Бронзови медалисти с по 48 т.

Чудесни знания по български език и литература са демонстрирали 13 от второкласниците ни. Сред тях Златен медал за първо място с максимален брой точки печелят Елица-Калина Петрова, Катерина Берова, Мая Руженова и Самуил Чобанов.

Стефан Лазаров е Сребърен медалист, а Бронзов медал получават: Анна Влахова, Антоанета Ганчева, Гергана Калчева, Лилия Петкова, Лора Антонова, Ния Тошева, Рая Маринова и Самуил Мочев.

Сред учениците ни от трети клас първо място и Златен медал са заслужили Албена Кисьова, Александър Тенчев, Дара Калдерон, Калина Йонкова, Лора Няголова и Теа Димитрова. Сребърен медал и второ място е за Александра Касабова, а Бронзово отличие за третото място получават Адам Баша, Александра Пенчева, Лилия Йонкова и София Вълкова.

При четвъртокласниците имаме 4 деца със Златен медал, максимален брой точки и първо място в класирането. Това са Александър Рангелов, Даниела Иванова, Максим Пенев и Моника Николова. Георги Димитров, Рая Ночева и Сабина Събева са с Бронозови отличия за трето място в надпреварата.

При шести клас специални похвали за представянето си на "Любословие" заслужават Елица Ошавкова и Мария Недева, които са със Златни медали и са на първо място в своята възрастова категория. Те са и единствените шестокласнички със Златни медали от състезанието, проведено в цялата страна. Следват ги Вяра Чаталбашева е със Сребърен медал и Калина Ненчева с Бронзов.

Всички деца получиха и грамоти за чудесното си представяне.

Поздравления, мили ученици! Благодарни сме и на учителите за отличната подготовка на учениците по български език и литература!

ЗАЩО ГО ПРАВИМ ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Телефон
00359 2 8570119
9:00 - 16:30ч, Понеделник-Петък
Политика За Защита На Лични Данни
Лични Данни
Copyright © 2022 - Ч.О.У. Света София - Всички права запазени
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram