+ 359 2 857 0119
понеделник-петък 9:00-16:30ч

Представянето ни на Олимпиадите

През февруари, март и април се проведоха областните и национални кръгове на олимпиадите. С радост споделяме постигнатото:

Олимпиада по биология

За областния кръг се класираха 4-ма седмокласници. Най-високи резултати постигнаха Елица Велкова – 62,9 т. и Марина Танкишева – 57,8 т. Малко не им достигна за класиране на национален кръг. Работите и на двете момичета бяха прегледани от национална комисия за допускане на националния кръг.

Олимпиада по химия

На областния кръг се явиха седем 7 наши ученици. Боян Бояджиев бе допуснат на Национален кръг, където се класира на пето място с резултат 94,5 т., само с 4,5 точки по-малко от класирания на първо място. Работата на Тео Стакев от областния кръг с резултат 78 т. също бе разглеждана от комисия за допускане до национален кръг.

Олимпиада по физика

Явиха се 6-ма ученици. Боян Бояджиев и тук се представи на ниво и постигна резултат от 21,5 т. Само 1 точка не му достигна за допускане на национален кръг.

Олимпиада по математика

На областния кръг 8 четвъртокласници постигнаха максималния резултат от 21 точки: Антони Билев , Елина Митева, Емил Филев, Габриела Апостолова, Любомир Чолаков, Светлана Чолакова, Максим Иванов и Даниел Колев. Шестокласникът Камен Топалов също е с резултат 21 т., като освен него, само още две деца от София са постигнали максималния резултат. Седмокласникът Боян Бояджиев се нареди сред 20-те допуснати до национален кръг деца, където завоюва третото място.

Олимпиада по български език

На областния кръг на олимпиадата, петокласничките ни се представиха чудесно. Боряна Стефова е с трети резултат в групата си – 28 т., Дея Джонова и Елица-Калина Петрова – 27,5 т. и Антоанета Ганчева – 26 т.

Олимпиада по информатика

Олимпиадата по информатика се провежда по състезателни групи и е от изключенията, при които на национален кръг се класират и по-малки от седми клас деца. Тази година трима наши ученици се класираха на него: Боян Бояджиев (група С) бе отличен с грамота за отлично представяне. С грамота за отлично представяне е и Максим Иванов. Макси е единственият четвъртокласник класирал се за участие в група Е, където се състезаваха петокласниците. Камен Топалов – група Д получи грамота за много добро представяне.

Олимпиада по география

В областния кръг на олимпиадата по география участие взеха 18 ученици от пети, шести и седми клас. Със своето сериозно отношение към подготовката си, подчертаният интерес и любов към науката, те заеха едни от първите места в София. Сред петокласниците с най-висок резултат – четвърти в София, е Мая Руженова – 180 т. Георги Стоев от 6 клас постигна 189 т., а сред седмокласниците с най-високо постижение е Боян Бояджиев – 185 т.

Олимпиада по история

Отлично се представиха и двадесет и четиримата ученици от пети и шести клас, явили се на областния кръг на олимпиадата по история. С най-висок резултат от шестокласниците е Максим Величков – 69 точки, а от петокласниците – Александра Маринова – 65 т.

Значението на думата “история” (Ιστορεω) е “търся, за да узная” и в този дух пожелаваме на нашите ученици, окрилени от музата на историята Клио, да бъдат любопитни и търсещи познанието отвъд времето и пространството.

Поздравления за всички участници, дръзнали да бъдат олимпийци!

ЗАЩО ГО ПРАВИМ ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Телефон
00359 2 8570119
9:00 - 16:30ч, Понеделник-Петък
Политика За Защита На Лични Данни
Лични Данни
Copyright © 2024 - Ч.О.У. Света София - Всички права запазени
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram