+ 359 2 857 0119
понеделник-петък 9:00-16:30ч

Най-добрият център за обучение по английски - какво означава това

октомври 29, 2020

ЧОУ „Света София“ получи награда за най-добър подготвителен център по английски език към Кеймбридж в България за 2019-2020 година. Училището е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата.

Какво означава това за подготовката на децата и защо е важно?

Какво е подготвителен център по английски език към Кеймбридж

В света има над 52 000 центъра, които подготвят деца и възрастни за явяване на изпит на Университета Кеймбридж за оценяване знанията по английски език. В над 130 различни държави обучават кандидати за престижните изпити, като центровете имат ангажимент да се достигне високия стандарт на владеене на език, зададен от университета във Великобритания.

Поради тази причина и изискванията към тези организации не са малки – съсредоточени са в пет различни области: Мисия и образователни ценности на подготвителния център; Вътрешно управление и лидерски умения; Качество на преподаване и изучаване; Обстановката в центъра; Правни изисквания.

За да се докаже покриването на този стандарт, всеки кандидат е подлаган на детайлна проверка.

Във всеки център се избира програмен лидер или екип, отговорен за съставяне и поддържане на учебния план. След като водещите лица и изготвената програма бъдат одобрени, обучаващата организация бива призната за подготвителен център на Кеймбридж.

Програмният лидер (или екип) следи дали изготвеният учебен план покрива всички изисквания, да намира и съставя подходящи начини за обучение, да се уверява, че обучаващите се имат значителен прогрес и получават необходимите напътствия, както и множество други отговорности.

Най-добрите лидери оформят и подкрепят задълбоченото изучаване на английски език и влиянието му върху качеството на преподаване.
Центровете работят с екип от специалисти от целия свят и заедно се стремят към постоянно усъвършенстване на работния процес.

Какво е да си член на асоциацията на Кеймбридж училищата в България

ЧОУ „Света София“ е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата над десет години. 

Тя е създадена през 2005 г. от издателство КЛЕТ България, изключителен представител на Cambridge University Press (издателската дейност на университета в Кеймбридж), като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. Асоциацията на Кеймбридж училищата в България се утвърждава като ефикасен модел за това как едно университетско издателство може да си партнира с училищната система.

Всички членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България споделят ценностите и модела на работа. Днес в Асоциацията членуват 127 училища от цялата страната.

Всички те работят постоянно за постигане на общите цели, съответно – повишаване нивото на обучение по чужд език, чрез използване на учебни системи и помагала, одобрени от Управителния съвет; усъвършенстване работата на учителите по чужди езици, чрез използване на нови и модерни учебни системи и методи на преподаване; синхронизиране на практиката по използване на учебните системи.

По този начин организации, които се стремят към подобряване на работата си, обменят опит и знания, за да могат всички да постигат по-добри резултати.

Какво значение има това за ЧОУ „Света София“?

ЧОУ „Света София“ разбира смисъла на доброто образование и необходимостта от владеене на чужди езици в днешния свят без граници. Поради тази причина ние предоставяме отлична подготовка по английски език, за която свидетелстват и високите резултати на учениците.

Преподавателите с готовност обменят опит с колеги от страната и извън нея. Това позволява приобщаване на най-добрите практики, подходящи за обучаващите се в училище. Контактът с други професионалисти непрестанно обогатява методите, които се ползват.

Учителите по английски подбират най-добрите начини на преподаване според възрастта на децата. Това води до отличните им резултати на изпитите на Университета Кеймбридж за оценяване на английски език – издадени са хиляди международни сертификати на възпитаниците ни.

Пожелаваме им успехи и в бъдеще!

ЗАЩО ГО ПРАВИМ ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Телефон
00359 2 8570119
9:00 - 16:30ч, Понеделник-Петък
Политика За Защита На Лични Данни
Лични Данни
Copyright © 2022 - Ч.О.У. Света София - Всички права запазени
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram