+ 359 2 857 0119
понеделник-петък 9:00-16:30ч

Кало Змея в битка за доброто

декември 4, 2020

Супергероите невинаги са възрастни хора в ярки костюми. И в наши дни все повече се убеждаваме в това. Ние самите можем да бъдем герои, но това няма как да се случи, ако не сме научили що е добро, благородно, доблестно, що е съпричастност и борбеност. А началото на всеки такъв урок започва от приказките, книгите и хубавите филми за деца.

През 2019 г. нов герой прелетя над родните покриви.  „Кало Змея” – момчето, син на истински змей – успя да завоюва сърцата на хиляди читатели, но междувременно загуби и много по пътя си към спасяването на малкото градче Румица.

В дългоочакваното продължение на дебютния роман от Милен Хальов отново откриваме мотиви от българския фолклор, фентъзи елементи и забележителното умение да разкажеш една сложна история на езика на децата. На страниците ни посреща един по-пораснал и по-могъщ, но и по-конфликтен Кало. Вторият том от предвижданата трилогия навлиза в по-мрачни теми, изследва дълбоко доброто, злото и тънката, понякога, граница, която ги дели. Въпреки предизвикателните конфликти, „Кало Змея 2 – Чудовища като мен” не сприра да забавлява малките и пораснали читатели.

„Кало Змея 2. Чудовища като мен” - резюме:

Миналa e година и половина от деня, в който Кало пощади най-големия си враг и допусна да загуби красивата златна ябълка. Време, което тече бавно и безмилостно, и няма магия, която да утеши болката в сърцето му.

Нова заплаха обаче надвисва над град Румица и синът на змея Вихрен трябва да се притече на помощ. Незнайна сила отвлича бебета.

Търсенето на Кало ще го отведе в Долната земя. Там, където живее народът на златните ябълки, където се намира Космическото дърво и където в адските недра се крият Вечните.

Кало ще събере пак своите верни приятели, но пред тях се простират страховити опасности, отгласи от които се крият в митовете и народните песни. Дошло е време да научи истината за своя произход и да избере своя път…

С още по-вихрени приключения, „Кало Змея 2. Чудовища като мен” е достойно продължение на книгата, която превърна образите от българския фолклор в истински герои.

ЗАЩО ГО ПРАВИМ ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Телефон
00359 2 8570119
9:00 - 16:30ч, Понеделник-Петък
Политика За Защита На Лични Данни
Лични Данни
Copyright © 2024 - Ч.О.У. Света София - Всички права запазени
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram