+ 359 2 857 0119
понеделник-петък 9:00-16:30ч

Боян Бояджиев завоюва трето място на Олимпиадата по математика – национален кръг

Света София се гордее!

🥉🥉 🥉„Света София“ се гордее 🥉🥉 🥉

Седмокласникът ни Боян Бояджиев завоюва трето място на Олимпиадата по математика – национален кръг.

На 13.04. 24 г. се проведе финалният трети кръг на националната Олимпиада по математика. Нашият ученик постигна забележителен успех в тази трудна и най-престижна математическа надпревара. Боян се конкурира с допуснатите от цяла България още 19 ученици, като единствен той не беше от математическо училище.

Предишни години, други двама наши възпитаници, не само достигнаха до този финален кръг на олимпиадата, но също така бяха сред първенците в тази оспорвана надпревара.

Боян е ученик в ЧОУ „Света София“ от подготвителен клас. Освен интереса към математиката, той има впечатляващи постижения и в редица други области на науката. Тази година се класира и се представи отлично и на националните кръгове на още две олимпиади – по химия и информатика. Боян участва и в националния младежки отбор по информатика. Колекцията му от медали от различни състезания по математика и информатика през годините е впечатляваща. 

Браво, Бояне! Пожелаваме ти още много успехи, нестихващ ентусиазъм и безброй сбъднати мечти!

ЗАЩО ГО ПРАВИМ ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Телефон
00359 2 8570119
9:00 - 16:30ч, Понеделник-Петък
Политика За Защита На Лични Данни
Лични Данни
Copyright © 2024 - Ч.О.У. Света София - Всички права запазени
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram