+ 359 2 857 0119

понеделник-петък 9:00-16:30ч

Клавирен концерт-продукция

На 16 май 2018 год. в Музея „Борис Христов” първокласниците от класа по пиано на ЧОУ „Св. София” с вълнение и трепет направиха своя „Прощъпулник” пред публика. Препълнената концертна зала на софийския дом на Маестрото се огласи от бурните аплодисменти на публиката, която окуражително подкрепи първите им стъпки.
Веднага след тях свириха най-големите, в чиито изпълнения личеше увереност и артистизъм. Най-силно впечатлиха слушателите Александър Христов от 4 б клас и Димитър Димитров от 5 а клас – творбите от Корели, Бах, Шуберт, Дебюси, Верди и Щраус, които те изсвириха блестящо, бяха изслушани в захлас от най-малките и им показаха, че си заслужава да отделиш от свободното си време, за да можеш един ден да свириш като тях.
Във втората част пианистите от втори и трети клас показаха забележителен напредък. Демонстрираха умения в по-сложен материал, в по-разнообразни стилове и автори.

Тази година по предложение на учителката Мария Момирова и с пълното разбиране и съдействие на родителите, класът по пиано постави началото на инициативата „На концерт с едно цвете”.
Парите, предвидени за букет от всеки ученик, родителте събраха в красива ваза. Сумата бе дарена на фондация „Благородна Бадева”, създадена в памет на талантливата млада цигуларка, за подпомагане на деца с хронични заболявания, които изучават музика. (http://bbfond.webs.com/ )
Госпожа Момирова получи по едно цвете от всеки пианист. И огромен букет от щастливи усмивки, обич и благодарност!
Браво, деца!

Сподели:

Защо го правим ?

Събрани сме от общата цел – развитието и успеха на нашите деца и вярваме, че по този начин спомагаме и за просперитета на обществото и страната ни.


Свържете се с нас